HAVUZ - SAUNA - BUHAR ODASI

Havuz Sauna ve Buhar Odası ekipman ve malzemelerine dair ihtiyacınız olan herşey uygun fiyatlar ile www.derinhavuz.com da...

2 Aralık 2013 Pazartesi

SAUNA-BUHAR ODASI HAKKINDA

1-) Saunanın başka banyolardan farkı nedir?
Sauna, hafif ahşaptan yapım edilen ve dair sıcak ahcar konulan ısıtıcıların olduğu özel ve yalıtılmış bir odadan oluşmalıdır. Bu ısıtıcının odayı 820C'a denli teshin kapasitesi olmalıdır. Su, har taşların üzerinde döküldüğü zaman, odanın nem oranı artarak ''gerçek'' Sauna deneyimini yaratır.Bundan farklı tek şey sauna değildir. hamam bir küvet sauna değildir. Buhar banyosu sauna değildir. Buhar banyosu %100 gönen oranı olan bir odada yapılır. Buna mukabele sauna, akarsu kullanılmasına rağmen, gönen açısından %20-25 oranında elan kurudur.

2-) Saunada taşlar gereklimidir?
Sauna sobası tarafından oluşturulan sıcaklığın emilmesi ve depolanması açısından gereklidir. ahcar ısıtıcının içinde, teshin elemenlarının çevresinde ve üzerine başlamak şartıyla konulmalıdır. Isıtıcı ve ahcar bir kez kifayetli sıcaklığa ulaştıklarında, taşların hakkında deniz dökülerek nem oluşturulabilir ve bu hâl ''daha az'' sıcaklık ve daha sükûnet bir sauna banyosu deneyimi olarak tanımlanabilir. Dikkat: yalnızca şiddetli sıcaklıkta kullanılması için tasdikli hususi taşları kullanın.
3-) yaş ve kaknem saunalar arasındaki ayrım nedir?
Gerçekte, ikiside aynıdır. Her ne denli sauna nispeten ''kuru'' olsa da, ''ıslak'' sauna terimi, ısıtıcının üzerindeki taşlara akarsu dökülmesi anlamına gelmektedir. böylece saunayı kullanan şahıs odadaki gönen oranını da yoklama eder. Nemin terlemeye olan yardımı artar ve derideki gözeneklerin elan derin temizlenmesini sağlar.
4-) Saunanın suya sağlam nokta döşemesi olmalımıdır?
Evet. Bir saunanın suya dokuz canlı bir makam döşemesi olmalıdır ki rahatlıkla yıkanabilsin. Saunanın temiz, sıhhi ve berduş kokulardan münezzeh olması, daha aldatıcı bir sauna deneyimi yaşanmasına imkan verir. Seramik evet da PVC döşemelerin hepsi, saunalar için yıkanabilir. döşemeler olarak akseptans edilirler. arz döşemesinin yıkanabilir olması her ne kadar konutlardaki saunalar için mukteza değillersede, ticari yada çecik kilitsiz küreksiz kullanımlı saunalarda banko gereklidirler.
5-) Sauna kabininin yalıtılması gereklimidir?
Kesinlikle. Duvarlar ve tavan izolasyon malzemeleri ile kaplanmalıdırlar. Buhar kesiciler bu işlemi tamamlar. onat bir izolasyon sadece ısı kaybını önlemekle kalmayacak, tıpkısı zamanda ısıtıcının gür olarak çalışmasını da sağlayacaktır.
6-) ölçünlü tavan yüksekiği nedir?
Tavan yüksekiği 2.30'dan lüks olmamalıdır. Yüksekliği 2.40'dan fazla olan odalarda, saunanın ısı verimliliği azalacaktır, hele de en düşük ranza sevilerinde bu gidişat daha mebzul görülecektir.
7-) Sauna nereye yerleştirilebilir?
Sauna, ab geçirmeyen bir mevki kaplaması olan ve yalıtım tesisatının amelî olduğu hoppadak her yerde yapılabilir ya da yerleştirilebilir. Bodrum, arabalık yada banyolar, saunalar için ideal mekanlardır.
8-) Saunamın çalıştırılması bana pahalıya mal olacakmı?
Kesinlikle olmayacaktır.Kullanıcılar, faturalarında aşkın az bir üstelik olduğunu göreceklerdir. Elektirik kullanımının süresi, başlangıcından rüya zamanına dek, haftada 3 - 4 misil olmak neredeyse bir zaman olacaktır.
9-) Buhar banyosu ve sauna ortada fark varmıdır?
Evet. alev ve nem oranlarında odaların yapılarına gereğince farklılıklar görülür. Buhar odası çoğu kez 43-490 C arasınada değişir ve %100'e varan nem oranına sahiptir. Sauna ise 74-820C dereceleri arasına değişen sıcaklık ortalamalarıyla sıska bir mekandır. Buhar odaları için göz yapıları, çoğunlukla seramik kaplama, taş ya da akrilik iken, Saunada ahşap lambri (beyaz yada kızılağaç) kullanılır.
10-) Sizin için buharmı yoksa sauna mı iyi?
Bu sizin şahsi tercihinize ilişkin olarak değişen bir olaydır. tığ size hem buhar banyosu, hemde saunayı ziyaret edebileceğiniz bir esenlik kulübüne gitmenizi referans ederiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder