HAVUZ - SAUNA - BUHAR ODASI

Havuz Sauna ve Buhar Odası ekipman ve malzemelerine dair ihtiyacınız olan herşey uygun fiyatlar ile www.derinhavuz.com da...

28 Kasım 2013 Perşembe

HAVUZ KİMYASALLARI HAKKINDA

Son yıllarda fazlaca önem kazanan ve hayatımıza giren yüzme havuzları münhasıran yaz mevsiminde ve turizmin tombul olduğu bölgelerde yazlık ve kışlık sitelerde hummalı olarak kullanılmaktadır.
Özellikle çocuklar olmak üzere milyonlarca insanın yararlanma ettiği havuzlar âdem sağlığı açısından önemli bir arazi uğraştırma etmekte olup, temizliğine ilgi edilmemesi hallerinde sağlığı tehdit edici bir öge haline dönüşmesi kaçınılmazdır.

Yüzme havuzları için kullanılacak suyun içme şüyu evsafında olması gerekmektedir. Bu parametrelerin sağlanabilmesi için havuzda kullanılacak olan kimyasalları özen ve özenle öğürtlemek gerekmektedir. Ülkemizde havuz kimyasalları konusunda birçok firma canlılık göstermekte olup, yeterlilikleri dair birtakım tereddütler vardır. Firmamız havuz kimyasalları dair güvenilir icraat yapmakta ve bu çalışmalarını ISO 9001 kalite el Sistemi Belgesi ile ispatlamaktadır. Havuz kimyasallarını DEEP BLUE markası ile müşterilerine sunan firmamız eser kalitesinde tutarlı ve reva yükselmek anlayışı ile birçok tüketicinin beğenisini kazanmıştır.
Faaliyet gösterdiğimiz havuz sektöründe anadan görme olarak kullanılan havuz kimyasalları ve tasarruf amaçları ve ölçüler aşağıda bilgileriniz için verilmiştir.

GRANÜL KLOR:
Yaygın olarak %60 lık ve %90 lık etken klor oranları ile kullanılmaktadır. Havuzlarda en yaygın kullanılan dezenfektandır. Havuz şüyu içre mevcut mantar,bakteri ve virüslere karşı uzvi kirlilikleri parçalar ve bakiye klor bırakır.
SIVI ÇÖKELTİCİ:
Havuz filtresinin tutamadığı son radde küçümencik partiküllerin floklaşması için kullanılan bir kimyasaldır. Havuz suyunun sabah akşam olarak topaklanması için kimyasal bekâret derecesi yüksek,önceden hidrolize edilmiş alüminyum hidrosikloritten oluşmuştur.Periyodik olarak haftada 1 misil 100m3 suya 0,5 lt şoklama için de bir defaya mahsus olmak amacıyla 100 ton suya 2 lt uygulanmalıdır.Suyun durumuna nazaran uygulanacak olan oranlar arttırılabilir.Direkt olarak orijinal ambalajından uygulanmalıdır.
KONSANTRE sıvı YOSUN ÖNLEYİCİ:
Konsantre yosun bayıltıcı sıvı ,yüzme havuzlarında yosunlaşmayı önler ve oluşan yosunları öldürür.Hemen hoppadak nötral zatî quartenler alüminyum bileşikleri faal öz kombinasyonu içeren sıvı halde uzun sürede öldürme gücüne sahiptir.Yosun oluşumunu önler.
PH (-)DÜŞÜRÜCÜ:
PH düşürücüsü anorganik asitleri ihtiva eder,toz halinde bir maddedir.PH düşürücü havuz suyunun ph değerini düşürür.ideal ph değeri 7,0 ile 7,4 arası olmalıdır.
SIVI PARLATICI:
Polimerik yapıda kemiksiz sarı mülevven viskos sıvıdır.Havuz sularında klasik çöktürücü sıvılarla topraklaştırılamayan değersiz parçacıkların flokülasyon işlemiyle acul bir şekilde topraklaştırılarak filtrasyon sisteminde kolaylıkla süzülmesini sağlar. Suyun bulanıklığını giderir ve nurlu bir manzara verir.
PH (+)YÜKSELTİCİ:
Havuz suyunun ph değerini yükselten bir maddedir.Havuz suyunun PH değeri özel havuzlarda haftada bir veya iki misil ; çecik münhal havuzlarda günde üç kez ph kontrolör cihazları ile ölçümler yapılmalıdır.
FİLTRE TEMİZLEYİCİSİ:
Asit ve hidroklorik hamız içerme etmeyen mahsus inhibitörler içeren ,toz halinde harbilik maddesidir.Özellikle filtrelerde oluşabilecek kirecin çözülmesinde geniş etkilidir.
TABLET KLOR:
Yavaş çözünen çalışkan klor bazlı ,kireç içerme etmeyen ve yüzme havuzu sularının dezenfeksiyonunda kullanılan geceli gündüzlü klorlama yapabilen tablet şeklinde bir kimyasaldır.
KIŞ hizmet KİMYASALI:
Konsantre bir mahsul olup, yosunlaşmayı önler havuzunuzun yaz sezonu için basit işletmeye alınmasında yâr olur. Havuz suyunun beslengi nozulları seviyesinde bulundurulması gerekmektedir. Her 50 m3 havuz şüyu için 3lt kullanılması salık edilmektedir.
Sorunsuz bir havuz için kullanılan kimyasallara ve miktarlarına müteallik yeni gelişmeleri sizlere duyurmaya devam edeceğiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder