HAVUZ - SAUNA - BUHAR ODASI

Havuz Sauna ve Buhar Odası ekipman ve malzemelerine dair ihtiyacınız olan herşey uygun fiyatlar ile www.derinhavuz.com da...

29 Kasım 2013 Cuma

YÜZME HAVUZU TEMİZLEME İŞLEMİ



Sezona başlarken Havuz Temizliği ;
Öncelikle kıştan artan havuz suyu boşaltılarak havuz duvarları ve tabanı gani akarsu ile yıkanır. daha sonra 0 luk Hidroklorik hamız bir plastik helke içinde 1/4 oranında sulandırılarak, bir fırça yardımıyla sürülür. Burada dikkat edilmesi müstelzim en ciddi hususlar şunlardır.
1. Plastik kovanın içine 3/4 ü kadarına su koyduktan sonra hamız abartma edilmelidir. Tersi tehlikelidir.
2. Kova berrak olmalı ve sair bir kimyasal süresince bulunmamalıdır.
3. Mutlaka peçe veya rutubetli havlu, uç ve buruna sarılmalıdır. sâdır klor gazı solunmamalıdır.
4. El ve ayaklarda hamız yanığı oluşmaması için plastik eldiven ve bot giyilmelidir.

Bir fırça yardımı ile asitli sutaş duvarlara sürülür, bu esnada Hidroklorik asit , havuz duvarında oluşuk kişir'i (Kalsiyum ve Magnezyum karbonatları) çözer.
Asitli suyun fazlası derzleri bile sökeceği için duvarın 2 mt sini
asitli sutaş sürüldükten sonra taze deniz ile durulama yapılmalıdır. böylecene asitli akarsu yalnızca kişiri çözer ve derze ziyan vermeden nötralize edilir.
Eğer derz onarım 'i yapılacaksa, asit 'in derzleri çıkarması için 1/1 oranında kullanılması gerekir.
Asitli su ile sililik bittikten sonra asitli sutaş havuzdan giderilmiş edilir ve 100 titrem luk bir havuz için yaklaşık 2.5 lt yosun engelleyici bolca suya katılarak bir fırça yardımıyla duvarlara sürülür. Bu işlemin arkası sıra havuza ab doldurulmaya başlanır.
Denge tankının temizliği sadece akarsu ile yapılır. istikrar tankı içre nezafet için hamız veya klor kullanılmaz. abra tankı zımni bir düzlem olduğu için hamız veya klor ile yapılacak temizlikte, temizliği yaratıcı zat bu kimyasalların çıkan gazı ile zehirlenirler.
Havuz temizliği yapılırken basma hattın süresince kalık olan leke suda kesinlikle boşaltılmalı ve basılmış hattına da necip deniz bir hortum vasıtası ile basılarak içinin temizlenmesi sağlanmalıdır. damarlı halde havuz ilk çalıştırıldığı anda gübre hattındaki leke kez havuza suyuna karışır.
Havuza ab doldurulması esnasında, suya klor ilavesi ika etmek gereklidir.
Havuz çalıştırılmadan ilkin kum filtresi kesinlikle gözden geçirilmeli, filte içindeki kumlar 3 yıl kullanıldıktan sonra behemehâl değiştirilmeli yahut süzgeç içinde kum eksilmesi varsa mütenakıs kum abartma edilmelidir.
Havuz pompalarının kontrolü için dair kompetan bir cerrah yahut bobinaj ustasına başvurma edilmeli, pompa difizörleri ve rulmanları gözden geçirilmelidir.
Konusunda mahir bir elektrikçi tarafından da havuz pompaları muayene paneli (termik, kondaktör, timer, safha dulda rölesi ve takım otomatlar), topraklama hattı, sutaş altı lamba armatürlerinin ab izolasyonları ve trafolarda kesinlikle kontrolden geçirilmelidir.
Bütün bu kontrolden sonra havuza deniz almaya başlaya biliriz. Havuza su dolarken behemehâl otomobil dairesi arama edilmeli ve havuzdan otomobil dairesine su gelmediği belirleme edilmelidir. suratsız halde yapılacak bir ihmal otomobil dairemizinde ab altında kalmasına sebep olacaktır.
Havuzumuz deniz dolması esnasında suya az buçuk klor ilave edilmesi gerekir. Bunun sebebi havuz tam olarak dolup devreye alınacak saat içerisinde suda bakteri üremesi başlamamasıdır.
Havuzumuz su ile dolduktan sonra önce aykırı yıkama ile filtremiz temizlenir ve havuz sistemimiz filterleme konumuna getirilerek çalıştırılır.
Bundan sonra yapılacak muamelat havuz yayılma pH 'ı 7.0-7.4 aralığına getirilerek klor şoklaması yapmaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder